Thursday, 12 November 2015

Gaji & Elaun Presiden PAS, Cybertropper AMANAH buat kerja bodoh


Saya terima masej daripada rakan geng AMANAH "Sungguh bertuah parti PAS kerana mempunyai seorang Tok lebai Presideng yang sangat 'Zuhud' dan tidak mengejar jawatan, harta dunia serta kuasa.. Takburrrrrrrr""X lama lg elaun penasihat. Boleh ler beli bot besao gi candat", tambahnya.Dia orang hantar gambar ini.

Lihat sepintas lalu, sudah nampak ada maklumat yang tak benar daripada anggaran pendapatan tersebut. Tapi sekarang ni, momok apa sahaja semua orang telan bulat-bulat tanpa fikir panjang. Kononnya golongan profesional yang ilmiah dari segi maklumat dan berfikiran vartikal yang tinggal omong-omong kosong.

Mereka lebih buruk daripada UMNO yang telah busuk sampai ke usus. Tapi pelik lidah sebut menentang UMNO tetapi paie perangai 100% mengganti UMNO.

Ok. Katakanlah kita terima gaji Presiden PAS RM90,000.00 sebulan. (nak ajar pemikiran vartikal)


Apa yang Presiden PAS buat dengan duit banyak itu sebulan?? Buat rumah besar macam Anwar Ibrahim? atau Salahuddin Ayud?? Atau Dr Zul, Hatta Ramli atau Khalid Samad??Ini gambar baru rumah Presiden PAS yang bergaji RM90K sebulan mengikut sebaran fitnah parti AMANAH (dulu UMNO buat kerja ini. Sekarang UMNO boleh relex sebab dah ada pembantu/proxy yang mengambil alih tugas bodoh ini) yang diambil menggunakan drone.

Cuba bayangkan menjadi MP/ADUN lebih daripada 30 tahun tapi inilah rumahnya. Tak ada kemewahan. Malah lebih buruk dan uzur daripada rumah tuan Guru Nik Abdul Aziz.

Untuk makluman tukang fitnah pencacai AMANAH dan cybertropper AMANAH, Presiden PAS tak ambil gajinya untuk Parlimen Marang dan DUN Marang. 100% disumbangkan kepada parti.

Tak payah buat kerja bodoh. Biarlah UMNO sahaja buat kerja bodoh ini.


Nordin Bin Ali
nordinbinali@gmail.com
http://nordinali.blogspot.com/

10 comments:

 1. Salam Abang Nordin,

  Abang Nordin tolong jawab fitnah terbaru tulang besi kat Malaysiawaves ni. Haramjadah bangsat punya kaki, betul betul Malaysiawaves kaki fitnah

  WEDNESDAY, NOVEMBER 11, 2015
  Jadi Anjing DAP Suburkan Islam di Selangor (dan Penang)

  Kempen terbaru puak2 PAS terhadap Amanah adalah menuduh AManah adalah partai anjing DAP.

  Faktanya, hasil kerjasama dgn DAP masjid2 dan surau2 di Selangor bebas berdakwah dan buat program agama berbanding bawah UMNO dulu.

  Jadinya jadi Anjing DAP baik untuk kerja dakwah Islamiyyah.

  Pengetahuan Islam subur berkembang di Selangor hasil dari menjadi "anjing DAP" rupanya.

  Tak hairan lah Tok Guru Nik Aziz tidak izinkan PAS memutuskan hubungan dengan DAP.

  Rupanya DAP ada jasa kepada perkembangan Islam di Malaysia.

  Puak2 PAS cuma meneruskan propaganda UMNO sahaja.

  Melabel musuh2 UMNO yg berbangsa Melayu sebagai anjing DAP.

  FAKTA KEDUA: Di bawah UMNO dakwah islamiyyah di Selangor ditindas, ustaz2 ditangkap, kuliah2 agama di halang, tazkirah dihalang, masjid2 dirampas dgn menggunakan gangster, pejabat2 masjid dipecah dan sebagainya.

  UMNO boleh siar rancangan Solid Gold yg memaparkan penari2 separuh bogel di seluruh Malaysia tapi sanggup menindas kuliah2 dan program agama.

  Sekarang ni PAS pula ambil alih tugas UMNO menindas ustaz2 yang sokong Amanah.

  PAS memburukkan nama baik Islam dengan menyerang DAP tanpa sebab yang kukuh.

  Sekarang ini, suasana dakwah Islamyyah yang subur di Selangor semakin dalam bahaya.  TULANG BESI

  ReplyDelete
  Replies
  1. Saya ni bukan penyokong mana2 kumpulan. Hanya minat membaca. Penulisan yang menggunakan bahasa anda tidak akan memberikan sumbangan kepada perjuangan islam. Biarlah malaysiawaves dgn fitnah dia. Jawap dengan semampunya. Bukan dgn bahasa yang kasar. Malaysiawaves sekurang2nya kita tahu siapa dia. Anda nak letak nama pun tak berani. Macam mana nak jadi perjuang islam.

   Delete
  2. Saya ni bukan penyokong mana2 kumpulan. Hanya minat membaca. Penulisan yang menggunakan bahasa anda tidak akan memberikan sumbangan kepada perjuangan islam. Biarlah malaysiawaves dgn fitnah dia. Jawap dengan semampunya. Bukan dgn bahasa yang kasar. Malaysiawaves sekurang2nya kita tahu siapa dia. Anda nak letak nama pun tak berani. Macam mana nak jadi perjuang islam.

   Delete
 2. STRATEGI SULIT PENGKHIANAT DI KELANTAN DIBONGKAR!!!

  Tindakan Pengkhianat Amanah Negara tu 'menggempur' kubu PAS di Kelantan dan Terengganu menimbulkan satu persoalan, "Adakah ianya arahan terbaharu yang dikeluarkan oleh DAPigs?"

  Parti pimpinan Mat Sabu tu diperingkat Negeri Kelantan telah dilancarkan di Pasir Mas, kawasan Parlimen yang diwakili oleh Ketua Pemuda PAS Pusat yang dianggap sebagai satu sindiran kepadanya.

  Malah kenyataan yang dikeluarkan oleh puak - puak Pengkhianat tu dalam majlis tersebut memberikan gambaran terhadap strategi mereka untuk merampas Kelantan menjelang PRU ke-14 yang akan datang.
  "Di DUN Tendong (Pasir Mas) ni, (wakil rakyat dari PAS) YB Rozi (Muhamad) sebagai ADUN Tendong sekarang ini.
  "Kalau sekiranya YB Rozi tidak dicalonkan semula oleh partinya (PAS), maka YB Rozi lah yang akan menjadi calon Amanah di DUN Tendong," kata Pengerusi Amanah Kelantan, Datuk Wan Rahim Wan Abdullah semasa majlis pelancaran Amanah Kelantan pada Isnin, lapor Minda AIDCNews
  Dalam erti kata mudahnya, jika mana - mana ADUN PAS yang Pro kepada puak - puak Pengkhianat tu digugurkan dalam PRU ke 14, mereka secara automatik akan dicalonkan oleh Amanah.

  Strategi licik Pengkhianat tu dilihat satu cubaan untuk memberi tekanan kepada PAS Kelantan agar tidak menggugurkan mana - mana ADUN yang menyokong Pengkhianatan mereka.

  Persoalannya, adakah ianya satu bentuk ugutan supaya PAS Kelantan mengekalkan orang seperti Husam Musa, Mohamad Zaki Ibrahim dan Ahmad Baihaki Atiqullah, diperingkat DUN pada PRU ke 14 nanti?

  Katanya, mereka yang disenaraikan di atas dikatakan senada dengan Husam yang dilihat semakin lantang mengkritik dan mempertikaikan kepimpinan PAS diperingkat Pusat yang diterajui oleh Hadi Awang.

  Selain kawasan Parlimen Pasir Mas, puak - puak Pengkhianat di Kelantan tu juga turut memberikan tumpuan di empat lokasi lagi iaitu Kota Bharu, Tumpat, Pasir Puteh dan Rantau Panjang.

  Mesej mereka ini sangat jelas dengan menumpukan perhatian khusus ke kawasan pemegang utama kepimpinan PAS Pusat, terutama dikawasan Nik Abduh (Pasir Mas) dan juga kawasan Takiyuddin (Kota Bharu).

  Adakah ini bermakna, jika mereka tidak dikekalkan bertanding di kawasan itu, Amanah bersedia mengekalkan mereka sebagai calon di kawasan tersebut? Adakah itu caranya untuk Macai puak - puak DAPigs ni nak merampas Kelantan yang diterajui oleh PAS pada ketika ini???

  ReplyDelete
 3. Setuju.. maknanya kita tak bule ler marahkan PM kita kerana dia duduk di putrajaya hanya sekadar rumah kerajaan persekutuan dan bukannya rumah sendiri..kereta kerajaan.. lagi kesian. Maknanya layaklah beliau mendapat elaun..gaji yang tinggi..kan

  ReplyDelete
 4. kalo sumbang pada parti pon xmenafikan itu bukan duit beliau.. nampaknya sahlah gaji tghh 90k sebulan kan.. bahkan lebih lagi.. rumah beliau xboleh dijadikan ukuran kekayaaan beliaulah..

  ReplyDelete
 5. Tuan Guru Haji Hadi Zuhud ...menantu, anak dan org sekitarnye yg tidak zuhud

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hadi hanya zuhud cari makan dalam politik sahaja.
   Imam Abu Hanifah dan saidina Osman Affan dikenali sebagai orang yang mementingkan keindahan dan kebersihan yg sentiasa berpakaian cantik.

   Delete
 6. betul ... menantunya menempek atas ketokohan TGHH, malah lebih sudu daripada kuah ...

  ReplyDelete

 7. Bismillahir Rahmanir Rahim

  https://keep.line.me/s/Lb8uYYKl0c45XfYhErKpES9VipJoa6sXmUwle-HBC7I

  Web: almawaddah.info

  Salam wa rahmah

  Kepada;

  Yang dihormati para akademik, para rektor universiti dan para mufti.

  Tan Seri/Datuk Seri/Datuk/Datin/ tuan/puan

  Tajuk: "Penukaran al-Qur'an dangan mazhab Ahli Sunnah Wal-Jamaah sebagai asas agama Islam oleh para Mufti Malaysia adalah "un-Islamic" . Rencana ini adalah bagi tujuan kajian dan renungan.
  Sila layari laman: almawaddah.info
  Tidakkah Islam itu rahmatan li -l-Alamin?
  Terima kasih.

  Daripada;
  Pencinta al-Qur'an sebagai asas agama Islam di Malaysia.
  Kuala Lumpur
  Malaysia..

  ReplyDelete